VAR-verklaring blijft (voorlopig) bestaan

Terug
Categories
Archief
Datum:
22 Dec 2014

Door:
Inge Arts

Onder aanvoering van de VVD, heeft de Tweede Kamer aan Staatssecretaris Wiebes gevraagd om de opvolger van de VAR-verklaring op de lange baan te schuiven. De zogenaamde BGL (Besluit geen loonheffingen) zal zodoende niet in 2015 ingevoerd gaan worden.

Vanuit diverse belangenorganisaties, de Tweede Kamer en zelfs de Raad van State bleek de roep om uitstel steeds sterker te worden. De kritiekpunten zien met name op de webmodule die bij de BGL gebruikt zou moeten worden alsmede de mogelijke toename van administratieve lasten voor opdrachtgevers.

Staatssecretaris Wiebes heeft de kamer geïnformeerd dat hij nu op zoek zal gaan naar alternatieven. Tot die tijd zal de VAR-verklaring in de huidige vorm blijven bestaan en blijven opdrachtgevers verzekerd van een vrijwaring voor de loonheffingen. Zzp’ers zullen hoogstwaarschijnlijk spoedig een nieuwe VAR-verklaring voor het jaar 2015 kunnen aanvragen. Vanwege de aangekondigde invoering van de BGL was dit namelijk nog niet mogelijk.

Dit artikel is bedoeld om u ad hoc informatie te geven over nieuwe wetgeving en jurisprudentie en bevat geen juridisch advies. Als u meer over dit onderwerp wilt weten of als u juridisch advies nodig heeft, neem dan contact met ons op: info@bd-advocaten.nl