Maak kennis met het team van Bronsgeest Deur

Henriëtte Bronsgeest

Henriëtte Bronsgeest

Partner

Talen:
Nederlands - Engels

Henriette is medeoprichter en partner van Bronsgeest Deur en zij heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring op het gebied van alle aspecten van het arbeidsrecht.

Henriëtte studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden en trad in het jaar van haar afstuderen (1986) in dienst bij het Amsterdamse advocatenkantoor Ekelmans Den Hollander. Daar werd zij in 1994 partner en zette haar eigen afdeling arbeidsrecht op, waaraan zij meer dan tien jaar leiding heeft gegeven. Nadat het kantoor in 2001 fuseerde met HoganLovells werd Henriëtte een international arbeidsrecht partner en in 2003 richtte zij samen met Erik Deur het specialistische arbeidsrechtkantoor Bronsgeest Deur op.

Henriëtte adviseert vele Nederlandse en internationale bedrijven op een wijd uiteenlopend gebied van arbeidsrecht zaken, met een brede ervaring op het gebied van het procederen in arbeidsgeschillen. Henriëtte is lid van de Vereniging van Amsterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VAAA), de EELA (Europese Vereniging voor Arbeidsrecht) en de Nederlandse Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten (VAAN). Zij is een NMI mediator en is aangesteld als rechter plaatsvervanger bij de Rechtbank Den Haag.

Henriëtte is vermeld als leading practitioner in de Guide to the World’s Leading Women in business law. Zij is ook sedert 2006 vermeld als aanbevolen arbeidsrechtadvocaat in Nederland in Who’s Who Legal, met de lovende woorden: "Co-founding partner Henriëtte Bronsgeest is "extremely well known" in the Netherlands and praised for her "first-class negotiations skills".

Insights by Henriëtte Bronsgeest
Memo Wet Arbeid en Zorg
7 Mei 2015 | Lees meer